VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Jäsenkorjaus on erittäin korkeaa ammattitaitoa, synnynnäistä lahjakkuutta, herkkyyttä ja anatomian tuntemusta vaativa parannusmenetelmä, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa kansanparannuksessa.

Hienovaraisesti kehon kanssa yhteistyötä tehden ja nivelten omia liikeratoja hyödyntäen korjataan jäsenkorjauksella erilaisia tuki- ja liikuntaelinongelmia.

Parhaimmillaan jäsenkorjauksella voidaan estää turhia ja vahingollisia invasiivisia toimenpiteitä ja leikkauksia. Sairaalainfektiot ovat kasvava ongelma kaikkialla maailmassa ja kaikkiin invasiivisiin ja kajoaviin toimenpiteisiin täytyy tulevaisuudessa suhtautua entistä kriittisemmin ja varovaisemmin. Manuaaliset ja ihon päältä manipuloivat turvalliset hoitomuodot nousevatkin tulevaisuudessa uudelleen ansaitsemaansa arvoon.

Ihmiskeho on kokonaisuus

Ihmisen elimistö on aina kokonaisuus, jossa sen eri osaset toimivat saumattomasti yhteen. Jäsenkorjaus lähestyy erilaisia kehon tukirakenteen ongelmia tämän luonnollisen kokonaisvaltaisen ajattelun kautta.

Monen kroonisen kiputilan, kuten selkäkivun taustalla on joko erilaisten loukkaantumisten myötä, tai muuten pitkän ajan kuluessa kehittynyt tukirangan (luuston) ja lihaksiston epätasapaino ja nivelten asentovirheet. Tällöin kivun pitkittymisen mekanismi on yhtä kuin huomiotta ja korjaamatta jäänyt ongelmavyyhti kehon tasapainotekijöissä. Nivelten virheasennot ja muut häiriöt lihasten ja nivelten liikeradoissa altistavat myös helpommin akuuteille venähdyksille ja loukkaantumisille.

perusta

Jalkaterä on kehon perusta. Nilkan oikealla asennolla, linjauksella ja liikkuvuudella vaikutetaan koko tukirankaan.

Jäsenkorjauksessa käsitellään siis yleensä ongelmakohdan lisäksi koko tukielimistö. Kokonaisvaltaisen käsittelyn tavoitteena on palauttaa nivelten ja luuston normaali toiminta sekä vapauttaa mm. lihasten, lihaskalvojen sekä jänteiden virheellisestä lepopituudesta ja kireydestä aiheutuvat paine- ja jännitystilat eri puolilla kehoa. Loukkaantumisten ja kehon virheellisen kuormituksen myötä syntyneet asentovirheet tukirangassa; toimintavirheet sekä liikerajoitukset luustossa ja nivelissä ja kipuongelmat kudoksissa sekä muualla tuki- ja liikuntaelimistössä korjataan myös tukirakenteen ns. kineettisen ketjun tasapainottamisella. Näin vapautetaan myös puristuksiin jääneet hermot, veri- ja imusuonet.

Hoidon päämääränänä onkin palauttaa koko elimistö luonnolliseen kivuttomaan tilaansa asiakkaan omia liikeratoja hyödyntävän käsittelyn avulla. Asentovirheiden korjautuessa vapautuu myös syvä imunestekierto, minkä seurauksena pinnallisesta kudospaineesta aiheutuvat kiputilat mm. selässä sekä niska- ja hartiaseudussa helpottavat.

Jäsenkorjaus on aina yksilöllistä koska ongelmat ja niihin johtaneet taustatekijät ovat yksilöllisiä.

Jäsenkorjaus on tehokas apu mm. seuraaviin ongelmiin:

Krooniset selkäongelmat
Skolioosi, ristiselän alueen kipu, nikamalukot, iskias, kroonistuneet alaselkäkivut

Yläselkäongelmat
Loukkaantumisten kuten peräänajojen seurauksena syntyvät neurologiset ongelmat yläselässä. Nikamalukot ja kipu lapojen välissä. Rintarangan jäykkyys ja siitä johtuvat ongelmat, kuten sydämen rytmihäiriöt ja hengenahdistus.

Alaraajojen ongelmat
Polvikipu. Polven toimintakyvyn palauttaminen nivelrikossa, Haglundin kantapää, loukkaantumisten seurauksena syntyneiden luuston ongelmien korjaus (krooniset kivut). Nilkan ja jalkaterän ongelmat.

Yläraajojen ongelmat
TOS-oireyhtymä, rannekanavaoireyhtymä, tenniskyynärpää, olkapääkivut, ahdas olkapää ja olkapään jännevaivat, jäätynyt olkapää