Ihmisen elimistö on aina kokonaisuus, jossa sen eri osaset toimivat saumattomasti yhteen. Jäsenkorjaus lähestyy erilaisia kehon tukirakenteen ongelmia tämän luonnollisen kokonaisvaltaisen ajattelun kautta.

Monen kroonisen kiputilan, kuten selkäkivun taustalla on joko erilaisten loukkaantumisten myötä, tai muuten pitkän ajan kuluessa kehittynyt tukirangan ja lihaksiston epätasapaino ja nivelten asentovirheet. Tällöin kivun pitkittymisen mekanismi on yhtä kuin huomiotta ja korjaamatta jäänyt ongelmavyyhti kehon tasapainotekijöissä. Nivelten virheasennot ja muut häiriöt lihasten ja nivelten liikeradoissa altistavat myös helpommin akuuteille venähdyksille ja loukkaantumisille.

Jalkaterä on kehon perusta. Nilkan oikealla linjauksella ja liikkuvuudella vaikutetaan koko tukirankaan.

 

 

Jäsenkorjauksessa käsitellään siis ongelmakohdan lisäksi koko tukielimistö. Kokonaisvaltaisen käsittelyn tavoitteena on palauttaa nivelten ja luuston normaali toiminta sekä vapauttaa mm. lihasten, lihaskalvojen sekä jänteiden virheellisestä lepopituudesta ja kireydestä aiheutuvat paine- ja jännitystilat eri puolilla kehoa. Loukkaantumisten ja kehon virheellisen kuormituksen myötä syntyneet asentovirheet lantiokorissa; toimintavirheet sekä liikerajoitukset luustossa ja nivelissä ja kipuongelmat kudoksissa sekä muualla tuki- ja liikuntaelimistössä korjataan myös tukirakenteen ns. kineettisen ketjun tasapainottamisella. Näin vapautetaan puristuksiin jääneet hermot, veri- ja imusuonet.

Hoidon päämääränänä onkin palauttaa koko elimistö luonnolliseen kivuttomaan tilaansa asiakkaan omia liikeratoja hyödyntävän käsittelyn avulla. Asentovirheiden korjautuessa vapautuu myös syvä imunestekierto, minkä seurauksena pinnallisesta kudospaineesta aiheutuvat kiputilat mm. selässä sekä niska- ja hartiaseudussa helpottavat.

Jäsenkorjaus on tehokas apu mm. seuraaviin ongelmiin:

Krooniset selkäongelmat
Skolioosi, ristiselän alueen kipu, nikamalukot, iskias, kroonistuneet selkäkivut

Yläselkäongelmat
Nikamalukot ja kipu lapojen välissä. Rintarangan jäykkyys ja siitä johtuvat ongelmat, kuten sydämen rytmihäiriöt ja hengenahdistus.

Alaraajojen ongelmat
Polven toimintakyvyn palauttaminen nivelrikossa, Haglundin kantapää, loukkaantumisten seurauksena syntyneiden luuston ongelmien korjaus (krooniset kivut)

Yläraajojen ongelmat
TOS-oireyhtymä, rannekanavaoireyhtymä, tenniskyynärpää, olkapääkivut, ahdas olkapää ja olkapään jännevaivat, jäätynyt olkapää